Zo ontstond Haes Consultancy

Zoveel leuke vragen, laat ik gaan bloggen!

Hoera, mijn eerste blog!

Als ondernemer worden mij heel vaak leuke vragen gesteld. Mensen zijn bijvoorbeeld erg benieuwd hoe Haes Consultancy is ontstaan, wat ik precies doe, hoe het ondernemen mij bevalt en dit vooral in combinatie met het moeder zijn, mijn kijk op de arbeidsmarkt en overall merk ik dat mensen geïnteresseerd zijn in wie ik ben, in mijn verhaal. Daarom heb ik besloten om vanaf nu te gaan bloggen. Alle vragen die ik direct en via Social Media ontvang, ga ik op deze manier beantwoorden en zo geef ik meteen een kijkje in de Haes Consultancy keuken. Maar vooral; het gezicht erachter, IK!

 

Met de paplepel...

Ik heb eigenlijk altijd de droom gehad om mijn eigen bedrijf op te bouwen. Als klein meisje zag ik dat mijn vader een mooie carrière bij Philips had en mijn moeder had haar eigen goedlopende Praktijk aan huis voor kinderfysio en ergotherapie. Mijn moeder werkte hard, maar was er altijd op belangrijke momenten voor ons gezin. Dat leek me altijd een perfecte combinatie; een eigen onderneming en daardoor in staat zijn om goed te plannen en er voor de kids kunnen zijn. Na mijn zwangerschapsverlof van mijn oudste dochtertje ben ik dan ook meteen gaan ondernemen. Ik was toen 33. Ondertussen heb ik al twee van die kleine schattige meisjes!

 

De arbeidsmarkt...

Die was er ook helemaal klaar voor! Bij veel bedrijven is er grote vraag naar goede professionals en ze zijn zelf vaak niet in staat om de juiste professionals aan te kunnen nemen. En als ze eenmaal goede professionals in dienst hebben, dan is het een uitdaging om hen te behouden. Er wordt in de markt echt getrokken aan goede mensen. Dus niet alleen recruitment, maar ook retentie is een belangrijk onderwerp voor bedrijven. 

 

En zo ging dat...

Tijdens mijn verlof kwam ik in contact met een oud mede MT lid van een voormalig werkgever en binnen zijn bedrijf bleek behoefte te zijn aan Coaching van de HR/Recruitment professional. Uit die vraag ontstond mijn eerste Coaching project. Ik heb me direct ingeschreven bij Kamer van Koophandel (KvK) en in korte tijd had ik meerdere opdrachtgevers waar ik actief voor was en nog steeds actief voor ben. Mijn bedrijf had ik al helemaal uitgedacht en ik hoefde alleen maar over te gaan tot actie. Mijn website kwam online en ik was meteen actief op de drie diensten van Haes Consultancy; Werving & Selectie, Interim Recruitment Management en Coaching. 

 

En dan ben je ineens ondernemer!

En dat beviel echt enorm goed. Ik heb nooit een moment spijt gehad dat ik voor mezelf begonnen ben. Ik vind het heerlijk om me zakelijk te kunnen ontplooien en steeds weer nieuwe dingen te bedenken en leren. Ik vind het leuk om naar bestaande en nieuwe opdrachtgevers toe te gaan en ze vooruit te helpen, om te netwerken, om in contact te zijn met goede professionals en hen zich te laten ontwikkelen en om te sparren met mede ondernemers.

 

En hoe combineer je dit dan allemaal?

Een goede work-life balance is key! Ik vind het erg prettig om zelf mijn privé en werkleven te kunnen organiseren. Dit is helemaal in balans en op deze manier heb ik het gevoel dat ik er zowel privé als zakelijk helemaal kan zijn. Als ik thuis ben met mijn gezin, dan ben ik ook echt thuis en dan geniet ik enorm. Als ik aan het werk ben, weet ik dat onze dochtertjes in goede handen zijn en dan kan ik me ook 100% op mijn werk focussen. 

 

Maar wat doe je dan allemaal precies?

Dat wordt me heel vaak gevraagd en dat vertel ik jullie in mijn volgende blog! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer te weten te komen over het ontstaan van Haes Consultancy en mijn drives! Als jullie zelf leuke onderwerpen weten en daarover meer willen lezen, dan hoor ik dat uiteraard heel graag!

 

Super bedankt voor jullie interesse in deze blog! En in het algemeen voor alle leuke reacties op mijn Social Media accounts (LinkedIn, Facebook en Instagram)!

 

Heel graag tot de volgende keer!