Recruitment? Haes Consultancy regelt het!

Wat een leuke reacties op mijn vorige blog!

En zoals beloofd: Wat  doe je nou eigenlijk precies?

Dat vind ik een hele leuke vraag en hij wordt me ook regelmatig gesteld. Ik doe eigenlijk best wel veel! Ik richt me enerzijds uitgebreid op organisaties en hun recruitment behoeftes en anderzijds op professionals en hun ontwikkeling. En als het even kan, dan breng ik organisatie en professional samen. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn toegevoegde waarde voor organisaties.

 

Hoe help jij organisaties?

Ik probeer altijd goed in kaart te brengen wat de behoefte van een organisatie nou echt is. Ik ben dan vooral benieuwd hoe een organisatie recruitment al dan niet heeft ingericht. Er zijn organisaties die graag willen groeien maar niet precies weten hoe. Ik help ze dan door op strategisch niveau mee te denken hoe recruitment focus en draagvlak binnen de organisatie kan krijgen, maak een passend recruitment plan en kijk hoe een team het beste kan worden opgebouwd. Soms is er één recruiter nodig om aan de groeidoelstelling te kunnen voldoen en soms is er een groter team gewenst. Ik neem dan de recruiters aan en ik werk hen in. Als alles dan eenmaal draait, dan blijf ik de recruiters coachen, zodat ze alle vragen kunnen stellen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Dit is wat ik op Interim basis doe voor organisaties. Pas als recruitment goed en soepel loopt, ben ik tevreden. En zelfs dan blijf ik in contact met recruitment. 

 

Dat is dus Interim Recruitment Management. En wat doe je verder?

Er zijn ook organisaties die al recruiters in dienst hebben maar het gevoel hebben dat er meer uit recruitment gehaald zou kunnen worden. Of de recruiters in een team werken niet goed samen. Ik kijk dan mee bij de organisatie en ik zorg er door middel van Coaching voor dat de recruiter zich in korte tijd ontwikkelt en steeds meer feeling krijgt met het recruitment vak. Ik leer de recruiter de kneepjes van het vak en probeer met enthousiasme iemand mee te nemen in mijn visie op recruitment. Het kan ook zijn dat een recruiter is doorgegroeid naar een senior rol als teamlead. Dat loopt niet altijd even soepel en een teamlead staat dan vaak voor nieuwe uitdagingen. Hoe ga je om met verschillende mensen in je team, hoe communiceer je naar je team, hoe herken je verschillende 'kleuren' in je team en hoe maak je van een team een hecht en goed functionerend team? Daar help ik mee!

 

Coaching is echt mijn ding!

Het is zo mooi om te zien hoe professionals zich ontwikkelen onder mijn begeleiding! En als ik dan van een directeur hoor dat de recruiter zo goed functioneert en dat het aantal hires is gestegen, dan is dat gewoon echt leuk om te horen! Ik ben heel erg betrokken, dat onderscheid me ook van anderen.

 

Er zijn ook organisaties...

Die last hebben van een hoog verloop. Op de arbeidsmarkt wordt erg getrokken aan goede professionals en professionals worden zelfs weggekocht. Soms hebben organisaties het aannamebeleid behoorlijk onder controle, echter ligt de uitdaging op het in dienst houden van de professionals. Ik help deze organisaties op strategisch niveau om plannen te maken en te helpen inzien wat er nodig is om hun professionals in dienst te houden. Dit is momenteel een grote uitdaging voor veel organisaties. Je kunt wel heel veel mensen aannemen, maar als de achterdeur openstaat... Dit onderwerp is erg belangrijk en onderdeel van recruitment. Retentie heeft bij mij altijd focus.

 

Werving & Selectie doe je toch ook?

Er zijn organisaties die precies weten hoeveel professionals ze nog willen aannemen, maar die het zelf niet voor elkaar krijgen. Ik help deze organisaties dan door een boost te geven aan recruitment en hun vacatures uit handen te nemen. Ik beheer dan het hele recruitmentproces van a tot z en zorg ervoor dat ik de juiste professionals aan kan nemen voor de organisatie. Dit gebeurt op basis van Werving & Selectie. Professionals krijgen dan een vast dienstverband bij de organisatie. Uiteraard blijf ik dan weer in contact met directie en professional om te kijken of alles goed loopt.

 

In een notendop...

Is dit wat ik doe voor organisaties. Topics die daarbij centraal staan, zijn; recruitment (management), retentie (verloop), employer branding, coaching, strategisch advies, candidate experience etc. 

 

Dit is alleen nog maar wat ik doe voor organisaties...

En wat ik doe voor professionals vertel ik jullie in mijn volgende blog! Daarin vertel ik meer over mijn samenwerking met professionals. Ik geef binnenkort ook 5 tips voor 'succesvol solliciteren'. Dus stay tuned!

 

Bedankt weer voor jullie interesse in mijn blog en heel graag tot de volgende keer!