Hoe zou jij je als professional willen ontwikkelen?

Haes Consultancy coacht en traint recruitment professionals!

Welke professionals kun jij goed helpen?

Ik werk eigenlijk op twee manieren samen met professionals. Enerzijds richt ik mij op professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en tijdens dit proces begeleiding kunnen gebruiken. Hierbij kun je denken aan professionals met een sales, HR, finance en technische (studie)achtergrond. En anderzijds richt ik mij op recruitment professionals specifiek en ik help hen om zichzelf te ontwikkelen, doelen te behalen en het recruitment vak te leren kennen en verdiepen.

 

Om te beginnen bij professionals die loopbaan/procesbegeleiding nodig hebben...

Ik ben een groot fan van netwerken en ik vind het dan ook prettig en nuttig om altijd in contact te zijn met goede professionals in de arbeidsmarkt. Ik begeleid professionals in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Ik ben altijd proactief hierin en ik word daarnaast ook veel benaderd door professionals zelf. Ik krijg dan vaak de vraag of ik kan helpen bij het verkrijgen van inzicht in echte ambities en het vinden van een nieuwe baan in die richting. Ik ga uitgebreid in gesprek met professionals en vaak heb ik hele leuke mogelijkheden bij mijn bestaande opdrachtgevers. Maar zelfs als ik geen directe mogelijkheden zie, maar wel geloof in de professional, dan ga ik proactief op zoek naar de juiste organisatie en rol voor hen. Die werkwijze bevalt mij erg goed! Op die manier kan ik professionals echt helpen. Eigenlijk kan ik alle recruitment, HR, sales, finance en technische professionals helpen aan hun droombaan. Ik verdiep me altijd in de persoon tegenover me. Onder procesbegeleiding versta ik dan ook het helpen opstellen van een goed en onderscheidend CV, effectief gebruik maken van LinkedIn en sollicitatietraining indien nodig. Ik vind het hierin heel erg leuk als professionals nieuwe inzichten krijgen tijdens onze samenwerking. 

 

En recruitment professionals leer ik het vak...

Ja dat is wel zo leuk om te doen! Ik heb zelf natuurlijk jarenlange ervaring op gebied van recruitment en talent development en ik ken de arbeidsmarkt door en door. Het is dan ook vanzelfsprekend voor mij om recruitment professionals te trainen, de kneepjes van het vak te leren en om hen te coachen in hun werk. En daarbij kijk ik niet alleen naar recruitment en alles wat daarbij komt kijken, maar ik kijk ook naar hun lifestyle, ambities en mindset. Ik probeer recruitment professionals het beste uit zichzelf te laten halen en hen echt die ontwikkeling door te laten maken. Ik richt me overigens zowel op starters, als medior en senior professionals. Uiteindelijk wil iedereen zichzelf ontwikkelen. 

 

Waar train en coach jij recruitment professionals dan in?

Ik denk dat je als recruitment professional stevig in je schoenen moet staan. Je verantwoordelijkheden zijn divers en je hebt altijd te maken met verschillende stakeholders die heel veel van je vragen en het liefste alles op het moment zelf gedaan willen hebben. Daar moet je echt tegen kunnen en dat valt soms in het begin van een carrière vies tegen. Ik ga dat gevecht en het opbouwen van een dikkere huid aan met hen. Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor alle recruitment professionals. Je hebt allemaal wel eens te maken met een stakeholder die je achter het behang wil plakken. Ik help hen om zo goed mogelijk te functioneren in hun rol. Prioriteiten stellen staat daarbij ook centraal. Een recruitment professional moet eigenlijk zoveel doen, dat het heel belangrijk is om goed prioriteiten te kunnen stellen. En nog belangrijker, je aan die prioriteiten te houden. Anders blijf je bezig met die kleine dingen die tussendoor komen.

Verder kijk ik qua ontwikkeling echt naar de recruitment professional en is mijn begeleiding heel persoonlijk. Iedereen is anders en heeft behoefte aan andere coaching. Ik pas me aan aan de persoon tegenover me.

 

En wat versta je precies onder het recruitment vak?

Recruitment is een dynamisch vak en ook erg breed. Als recruitment professional heb je o.a. te maken met het recruitmentproces, stakeholder management, employer branding, retentie (behoud medewerkers), persoonlijke & organisatorische doelstellingen etc. Tijdens mijn training en coaching neem ik recruitment professionals mee in deze onderwerpen. Ik kijk hoe ik hen kan helpen en wat ook past bij het bedrijf waar ze werken. Ik train en coach recruitment professionals in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging en daarnaast ook op projectbasis (interim) voor opdrachtgevers die één of meerdere recruitment professionals in dienst hebben.

 

Hoe zie jij hierin de toekomst en wat zijn jouw plannen?

Ik hou van mijn werk en vind het leuk en uitdagend om met verschillende professionals en opdrachtgevers in contact te zijn. Ik maak niet alleen een match tussen professional en organisatie, maar ik ga voor kwaliteit. Ik wil dat professionals goed kunnen functioneren in hun rol en voel me daar ook verantwoordelijk voor. Dus daarom heb ik besloten om steeds meer te gaan uitbreiden op gebied van training en coaching. Ik doe dat al op individueel niveau, maar ik heb een training ontwikkeld waarbij ik opdrachtgevers ook echt kan helpen hun recruitment afdeling naar een hoger niveau te tillen. De komende maanden zal ik steeds meer vertellen over deze training, zodat steeds duidelijker wordt hoe ik voor organisaties van toegevoegde waarde kan zijn.

 

Tot de volgende keer!

Volgende keer zal ik 5 tips geven voor succesvol solliciteren. Dat is me nu al meerdere keren gevraagd en daar zal ik in mijn volgende blog aandacht aan besteden. Bedankt voor het lezen van mijn blog weer en tot de volgende keer!

 

En denk jij dat ik jou als recruitment professional kan helpen ontwikkelen? Loop je ergens tegenaan en zou je daar eens over willen sparren? Neem dan vrijblijvend contact met me op en dan kijken we samen of ik hierin kan helpen.

 

En wil jij als organisatie nou dat ik jullie help? Contact me!

 

Volg me op Instagram via haes_consultancy