Haes Consultancy helpt organisaties tijdens Corona virus

Gebeurt dit nou echt?

Ik denk dat heel veel mensen het net zo ongelooflijk vinden als ik dat het Corona virus uitbreidt over de hele wereld. Alle nieuws items, Social Media en LinkedIn gaan over het Corona virus en de consequenties die het virus met zich meebrengt. Het is het gesprek en de gedachte van de dag en dat zal de komende tijd zo blijven. Ik vind het daarom erg belangrijk om hier als bedrijf en als persoon op te reageren.

 

Het is heel erg rustig buiten, bijna iedereen werkt vanuit huis en in de supermarkten is het hamsteren toegeslagen. Alle horecagelegenheden zijn gesloten en ook kinderdagverblijven en scholen zijn dicht. RIVM richtlijnen worden opgevolgd en alles wordt eraan gedaan om het Corona virus zo snel mogelijk te stoppen. Ik denk dat iedereen hier verantwoordelijkheid in moet nemen. 

Wat betekent dit concreet voor Haes Consultancy?

Ik ben als persoon erg positief en optimistisch ingesteld en ik probeer dat ook in crisis situaties de overhand te laten houden. Ik heb de afgelopen dagen veel nagedacht en ook nieuwe plannen gemaakt om als bedrijf zo goed mogelijk mee te kunnen gaan in de Corona flow. Ik heb alle face-to-face interviews die gepland staan omgezet in Skype interviews. Mijn business is daar volledig op ingericht en vooral online en ik denk dat het goed is om continu in contact te blijven met professionals en opdrachtgevers, maar wel volgens richtlijnen en op een veilige manier. Ik vind het zelf erg belangrijk om alles goed door te laten lopen en zowel professionals als opdrachtgevers te blijven helpen.

 

Daarnaast help ik organisaties ten tijde van het Corona virus om het HR team compleet te maken en om de juiste professionals aan boord te hebben die de organisaties door de crisis heen helpen. En ik help organisaties om in kaart te brengen hoe zij recruitment activiteiten vorm willen geven en voort willen zetten. De stop erop is voor niemand goed! Juist omdat je niet weet als organisatie hoelang het Corona virus gaat duren, is het goed om je business door te laten gaan en te blijven werken aan een goede toekomst. Daar help ik organisaties mee. 

Kan ik jullie helpen?

Als jij je als persoon en/of organisatie herkent in onderstaande punten, dan kom ik graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

  1. Je HR afdeling is niet compleet en juist in deze chaotische periode heb je extra HR capaciteit nodig in je team om alles rondom het virus te kunnen regelen en communiceren.
  2. Je hebt nog steeds grote recruitment behoefte binnen de organisatie en je hebt hulp nodig bij het vinden van de juiste professionals.
  3. Je wil graag overgaan op online werken met je HR/Recruitment team maar je weet niet hoe je de processen moet inrichten.
  4. Je hebt als recruitment professional hulp nodig in je dagelijkse werkzaamheden en je wilt graag sparren over alle mogelijkheden en beperkingen tijdens het Corona virus.

Tips tijdens Corona

Hoewel het een tijd is van grote onzekerheid en voor veel mensen een angstige periode, denk dat ik dat een aantal punten heel belangrijk zijn;

  • zorg dat je altijd RIVM richtlijnen volgt en naleeft.
  • zorg goed voor jezelf en iedereen om je heen.
  • als je een eigen business hebt waar je je zorgen om maakt, breng dan in kaart hoe jouw business toch door kan gaan in deze crisis periode. Vraag hiervoor ook gewoon hulp. We moeten elkaar helpen waar mogelijk!
  • Teken vandaag nog petitie tegen Wiebes als je ZZP'er bent: ik ben namelijk van mening dat juist ook ZZP'ers recht hebben op financiële hulp tijdens crisis.
  • Drink veel warme dranken en neem zoveel mogelijk Vitamine C.

> Een groot compliment aan alle Zorgverleners!

> Heel veel sterkte en doorzettingsvermogen voor alle ondernemers!

> Alle kracht en gezondheid voor iedereen!